Nieuws

Fabrieksterrein verandert in hippe hotspot

Architectenbureau MVRDV introduceert met WERK12 een nieuwe invulling voor een voormalig fabrieksterrein, een transparant 9.600m2 multifunctioneel gebouw dicht bij Münchens Ostbahnhof.

Het project, in opdracht van OTEC, creëert een nieuw innovatief en expressief gebouw voor sport, werk, gastronomie en entertainment op de plek waar eerder de Pfanni fabriek stond, dat later uitgaanscentrum Kultfabrik werd. Het ontwerp kenmerkt zich door grote glazen letters (AAHHH, OH, PUH) op de gevel, grote buitenruimtes en trappen langs de buitengevel waardoor diepe vloeren ontstaan die zowel geschikt zijn voor kantoren als ook een zwembad of kinderdagverblijf. Oplevering staat gepland voor 2019.

 


Credit: MVRDV

Inspiratie uit industrieel erfgoed

WERK12 bevindt zich op een voormalig fabrieksterrein in Münchens nieuwe opkomende gebied, Werksviertel, dicht bij het historische stadscentrum, pal naast station Ostbahnhof. Het nieuwe gebouw put inspiratie uit het industrieel erfgoed, een voormalig Pfanni etenswarenfabriek, en zal deel gaan uitmaken van een stedelijk gebied van 40-hectare met ongeveer 1.200 nieuwe woningen en 7.000 nieuwe banen. Ook de nieuwe ‘Konzertsaal München’ zal in de komende jaren in Werksviertel gebouwd worden.

 

Het door MVRDV ontworpen WERK12 gebouw bevat loftstijl-kantoren, restaurants, een zwembad met uitzicht, sportfaciliteiten en uitgaansgelegenheden en wordt zo een 24 uurs gebouw zonder woningen, hierdoor is ook gebruik mogelijk dat bijvoorbeeld geluidshinder veroorzaakt.

Deel dit artikel