Nieuws

Autostraat op zes meter diepte verbindt garages in centrum Rotterdam

De parkeergarages Schouwbugplein en Kruisplein zijn sinds vrijdag 21 november verbonden door een ondergrondse tunnel. De tunnel is die dag officieel geopend door wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie). Automobilisten kunnen nu vanaf het Weena ondergronds doorrijden naar de Schouwburgpleingarage.

Eind 2013 is de parkeergarage Kruisplein in gebruik genomen en met openen van de 75 meter lange verbindingstunnel is op vrijdag 21 november de volgende mijlpaal bereikt. De tunnel maakt deel uit van een ondergrondse route van de Weenatunnel naar de Schouwburgpleingarage en is gebouwd door aannemer Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels).
 

Ondergronds

Het is in Nederland de eerste ondergrondse route met straat, rotonde en tunnel die twee parkeergarages verbindt. Door de nieuwe verbinding worden verkeersbewegingen in het centrum beperkt en kunnen stratenmakers in het gebied bovengronds verder met het aanleggen van de wandelpromenade.
 

Bovengronds

Sinds vorige week is ook de weg bovengronds weer open voor het verkeer. Vanaf het Schouwburgplein kan men rechtsaf naar het Weena rijden. De tunnel zelf is 75 meter lang en het wegdek ligt ongeveer 6 meter onder het maaiveld. De parkeergarages Kruisplein en Schouwburgplein zijn bereikbaar via de Weenatunnel en de Karel Doormanstraat.
 

Tweede uur gratis

Wanneer men via de Weenatunnel naar binnenrijdt, kan bij de ondergrondse rotonde worden gekozen om te parkeren in de Kruisplein- of in de Schouwburgpleingarage. De kosten voor beide garages zijn gelijk. Tot einde dit jaar loopt er een actie waarbij het tweede uur parkeren gratis is.

Deel dit artikel