Nieuws

APG neemt belang in Interparking

Pensioenfonds APG/ABP maakt vandaag bekend dat het een belang van 39 procent neemt in Interparking, een van de grootste aanbieders van parkeeroplossingen in Europa. APG neemt belang over van CPPIB.

APG is de grootste dienstverlener inzake pensioenen in Nederland. APG verleent deze diensten namens (pensioen)fondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak en glazenwassen, woningcorporaties en energie- en nutsbedrijven, beschutte werkplaatsen en medische specialisten. APG beheert ongeveer 529 miljard euro (augustus 2019) / 584 miljard dollar aan pensioenactiva voor de pensioenfondsen in deze sectoren.

“Deze investering is een uitstekende mogelijkheid om toegang te krijgen tot een hoogwaardige Europese portefeuille van parkeerlocaties met een aantrekkelijke lange termijn rendement voor ABP en hun deelnemers”, zegt Patrick Kanters, Managing Director real assets bij APG. “Bovendien zien wij potentie voor verdere groei in de toekomst. De belegging past in een grotere ontwikkeling die wij zien op het gebied van smart city en smart mobility. Aanbieders van parkeeroplossingen zullen een belangrijke rol spelen in het smart city ecosysteem. Een smart city is een ecosysteem op het gebied van infrastructuur, dienstverlening en digitale oplossingen die de kwaliteit van leven, economische groei en duurzaamheid vergroten.”


Interparking beheert 949 locaties in negen Europese landen. Dankzij de dagelijkse inspanningen van meer dan 2.500 medewerkers kan de onderneming 415.000 plaatsen ter beschikking van de automobilisten stellen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel