Nieuws

Londens winkelcentrum kleurt groen

Het centrum van de Londense wijk Bracknell is omgetoverd tot een modern winkelcentrum met veel groene elementen. De renovatie duurde drie jaar en kostte zo'n 240 miljoen pond.

Bij de renovatie is plaatsgemaakt voor een zelfontwikkeld groensysteem. Bij de vergroening van de garage met vier parkeerlagen, die in totaal 1300 parkeerplaatsen innemen, is gebruik gemaakt van een Wallpanter-systeem. Dit is een systeem waarbij klimopschermen van 180 cm hoog en 120 cm breed in roestvrijstalen gevelbakken zijn geplant. In totaal is op deze manier zo'n 1500 m2 gevelgroen aangebracht. De groene hagen zorgen daarbij voor de afvang van fijnstof. 






De metamorfose van het centrum wordt vormgegeven door een plantenwand van 180 m2 langs de outlet van een aantal gevestigde winkels. Om de elf verschillende planten in de groene muur optimaal te laten bloeien is gebruik gemaakt van het LivePanel-systeem van Mobilane.



Dit is een modulair en niet grondgebonden systeem dat is opgebouwd uit plantencassettes die in een lekvrij gootprofiel van aluminium zijn geplaatst. Via een innovatief watergeefsysteem krijgen de planten automatisch de juiste hoeveelheid water en voeding. Het systeem wordt door sensoren aangestuurd en is vorstbestendig. 

Deel dit artikel