Nieuws

Waregem heeft nu een Concept Home

In Waregem is op donderdag 20 september een Concept Home geopend. Achter de facade van de Renson gezinswoning gaat een testcentrum schuil, het zogeheten Concept Home.

In het Concept Home kan onder levensechte omstandigheden worden geëxperimenteerd met ventilatiesystemen, zonweringen en andere outdoor oplossingen. Het Concept Home wordt in de toekomst ook daadwerkelijk bewoond, wat de omgeving nog realistischer maakt. Het Concept Home is daarbij een 'experience center' dat wordt opengesteld voor professionele klanten. In deze omgeving is te zien hoe het intelligent inzetten van duurzame elementen bijdraagt aan gezond wonen. 


Het Concept Home is uitgerust met drie verschillende ventilatiesystemen, om ze vervolgens met elkaar te kunnen vergelijken wanneer zij onder dezelfde omstandigheden functioneren. Vlaams minister van Energie Bart Tommelen juicht dergelijke concepten toe: "Zo kunnen we samen met deze bedrijven op zoek gaan naar efficiënte technieken voor een gezond binnenklimaat. Deze woning zal nauwkeurige informatie opleveren rond hoe de gebruikte technologie op elkaar inwerkt."Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel