Nieuws

The Imprint brengt mysterie tot leven

Seoul heeft er een nieuw architectonisch pareltje bij. The Imprint is een uitbreiding van entertainmentcomplex Paradise City. The Imprint vormt nu het middelpunt van dit entertainmentcomplex en bestaat uit een nachtclub en een overdekt themapark.

The Imprint bestaat uit twee gebouwen en verbindt kunst met entertainment. De gebouwen bevinden zich op minder dan een kilometer afstand van Incheon Airport. Dit is het grootste vliegveld van Zuid-Korea.Foto: MVRDV


Het ontwerp van MVRDV is onderscheidend op drie punten: het weerspiegelt de omliggende gebouwen door de vorm ervan in de gevels te laten terugkomen als reliëf, het heeft een gouden entree en de gevels van de nachtclub en het themapark lijken gevouwen. Het lijken theatergordijnen die worden opgetild.
Foto: MVRDV

Deze opgetilde gevels geven bezoekers extra het gevoel alsof er binnen iets mysterieus gebeurt. De entree van de nachtclub en het verhoogde platform ervoor – waaronder zich technische ruimten en een parkeergelegenheid bevinden – zijn bedekt met goud. Hierdoor is het alsof de entree ook ’s nachts door een straal zonlicht worden verlicht. De gevels van The Imprint zijn opgebouwd uit 3.869 verschillende panelen van wit lichtgewicht beton.
Foto: MVRDV

Deel dit artikel