Nieuws

Nieuw initiatief zakelijk autodelen

Mobility Mixx komt met een nieuwe zakelijke dienst voor autodelen genaamd ‘SammSamm’. De mobiliteitsaanbieder heeft deze dienst ontwikkeld voor de grote groep werknemers die geen leaseauto tot hun beschikking hebben, maar wel regelmatig een zakelijke auto nodig hebben. Door de introductie van SammSamm kan Mobility Mixx zakelijk autodelen nu ook los van het geïntegreerde Mobility Mixx concept aanbieden. De mobiliteitsaanbieder heeft hiertoe besloten om beter te kunnen inspelen op de sterk groeiende marktvraag. Met SammSamm kunnen medewerkers gemakkelijk een zakelijke deelauto reserveren en gebruiken. Mobility Mixx richt zich met SammSamm op middelgrote en grote organisaties.

Volgens Mobility Mixx is de vraag naar zakelijke deelauto’s groeiende. 88% van de Nederlandse werknemers beschikt niet over een leaseauto, maar heeft bij tijd en wijle wel een auto nodig voor zakelijke doeleinden. Daarbij willen werkgevers hun wagenpark zo efficiënt mogelijk inzetten en de administratieve last daarvan verkleinen. Mobility Mixx is al jaren marktleider in zakelijk autodelen, maar biedt deelauto’s voornamelijk aan als onderdeel van de Mobility Mixx, waarin het gebruik van het OV en een zakelijke deelauto beiden op één mobiliteitskaart mogelijk gemaakt worden.


Paul Wessels, Managing Director van Mobility Mixx: “In onze marktbenadering heeft tot nu toe vooral het OV centraal gestaan, maar we zien steeds vaker een splitsing van het gebruik van het openbaar vervoer en zakelijk deelautogebruik. De beide modules moeten los van elkaar kunnen staan. Daarom hebben we besloten om de zakelijke deelauto ook als aparte dienst aan te bieden. Medewerkers kunnen met SammSamm een zakelijke auto samen gebruiken. Maar ook voor werkgevers is het SammSamm; de organisatie biedt de deelauto’s aan en wij verzorgen de administratieve en logistieke afhandeling.”

 

Over SammSamm 

Afhankelijk van de mobiliteitsbehoefte plaatst Mobility Mixx één of meerdere gloednieuwe deelauto’s bij de werkgever. Medewerkers kunnen 24 uur per dag online een deelauto reserveren voor een zakelijke rit. De sleuteluitgifte en rittenadministratie zijn geautomatiseerd en de werkgever ontvangt een rapportage van gebruik, kosten en CO2-uitstoot. “Veel werknemers zonder leaseauto gebruiken hun privéauto regelmatig voor zakelijk verkeer. Dit levert vooral de werkgever een flinke berg papierwerk op,” aldus Paul Wessels. “Als werknemers gebruik maken van ons nieuwe autodeelsysteem worden alle ritten automatisch geregistreerd, wat een hoop losse declaraties scheelt. Daarnaast leert de ervaring dat één zakelijke deelauto zeker 40 mensen uit hun eigen auto kan halen. Dat scheelt parkeerplekken en minder administratieve rompslomp.”


Schonere ritten

Bijkomend voordeel van het zakelijk autodelen is dat er meer ritten plaatsvinden met kleinere en schonere auto’s, die goed onderhouden zijn. Wessels: “Veel zakelijk verkeer met privéauto’s vindt plaats met auto’s die relatief ouder zijn en ook vaak groter dan nodig voor de doeleinden waarvoor ze worden ingezet. Een stationcar is handig voor het gezin, maar niet nodig als je alleen of met twee mensen naar een vergadering gaat. Een deelautosysteem draagt daardoor ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de werkgever.”


Mobility Mixx beheert momenteel 450 deelauto’s die in 2014 in totaal 7,8 miljoen kilometers hebben gereden. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel