Nieuws

ARC18 Development Award voor Kaaspakhuis Gouda van Mei en WhiteHouseDevelopment

Mei architects and planners en WhiteHouseDevelopment hebben de ARC18 Development Award gewonnen met het Kaaspakhuis in Gouda. De jury, onder leiding van Jeroen van Schooten, heeft veel waardering voor de succesvolle transformatie van het rijksmonument tot loftwoongebouw.


De ARC18 Development Award is de prijs voor het best ontwikkelde architectuurproject van 2017/2018. De award wil de dialoog tussen projectontwikkelaar en architect bevorderen. De jury heeft gezocht naar projecten die door slim architectonisch nadenken een goede commerciële waarde hebben behaald en daarmee een goede ontwikkeling.


28 inzendingen

Uit 28 inzendingen selecteerde de jury drie nominaties. Naast het Kaaspakhuis waren dat Superlofts Blok Y in Utrecht van Marc Koehler Architects, en Atrium Zuidas in Amsterdam van MVSA Architects.


Jury vol lof voor de winnende inzending

Tijdens de feestelijke uitreiking in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam was de jury vol lof voor de winnende inzending:

“Het Kaaspakhuis in Gouda is een project dat alles heeft waar de jury naar op zoek was. Het is een project waarvan de meeste partijen de ontwikkeling te risicovol vonden. Een project dat een grote complexiteit kent en gerealiseerd is in een lastige markt. Het is een project dat commercieel gezien een doorslaggevend succes is geworden en dat circulariteit hoog in het vaandel heeft staan. Een project waar de gebruikers hun individuele wensen mochten laten gelden.”


Deel dit artikel