Nieuws

Groei in warmteterugwinning systemen, warmtepompen en LED-verlichting

Europese architecten verwachten dat het aandeel van LED-verlichting en zonnepanelen verder zal toenemen. Dit is één van de bevindingen van de European Architectural Barometer kwartaal twee, die zich richt op "Architectural Design & Technology Trends".

 

De vereisten voor energiebesparing en het gebruik van duurzame energie waren en zijn nog steeds de drijvende kracht achter de innovaties en productontwikkeling in de installatiesector. Sommige van deze oplossingen kennen een snelle doorgang in de markt, terwijl andere nog bezig zijn met het overtuigen van voorschrijvers, installateurs en consumenten om zo marktaandeel te winnen van traditionele oplossingen.

 

Warmtepompen en warmteterugwinning systemen

Gevraagd naar hun visie over het gebruik van installatieoplossingen in de komende jaren, verwachten Europese architecten dat nieuwe verwarmingstechnologieën binnen 5 jaar terrein zullen winnen ten opzichte van de conventionele verwarmingsmethodes. In alle landen verwacht merendeel van de architecten dat het gebruik van warmtepompen en warmteterugwinning systemen zal toenemen. In de UK, Duitsland, Italië, België en Polen zal het gebruik van vloerverwarming ook stijgen.

 

In Nederland, waar vloerverwarming al redelijk populair zijn, is een andere trend zichtbaar: architecten hier verwachten een groter gebruik van vloerverkoeling. Deze trend is in de andere landen niet als zodanig aanwezig. 

LED-verlichting en zonnepanelen die elektriciteit opwekken (PV's) zullen daarnaast volledig onderdeel van ons leven worden. 

Bron: Arch-Vision 

Deel dit artikel