Nieuws

Parking Quick Morelli in Napels coolste parkeergarage ter wereld

De Parking Quick Morelli in Napels is de coolste parkeergarage ter wereld. De prijsvraag ‘World’s Coolest Car Parks Competition’ is een initiatief van de architectuur- en designwebsites DesignCurial en looking4.com.

De parkeergarage Quick Morelli naar een ontwerp van Kingdom Architects and Planners is gesitueerd in een grot in het centrum van Napels en heeft zeven verdiepingen, waarvan drie voor openbaar gebruik. De garage is toegankelijk via drie tunnels.

RAI Parkeergebouw

De garage, die plaats biedt aan 436 auto’s en 30 fietsen, kreeg in 2011 de European Parking Award voor de meeste geavanceerde Europese parkeergarage. De parkeergarage van het Gentse AZ Sint-Lucas van Abscis Architecten werd volgens de public vote de op een na coolste parkeergarage ter wereld.  Op de derde plaats van de lijst eindigde Victoria Gate Multi Storage in Leeds, ontworpen door het Londense architectenbureau ACME. In de top 10 staat ook een Nederlandse parkeergarage, het RAI Parkeergebouw van Benthem Crouwel Architects.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel