Nieuws

Ontwerpbureau ipv Delft wil aan de slag met groene brug

Ontwerp- en ingenieursbureau ipv Delft zoekt opdrachtgevers voor een begroeide brug. In samenwerking met Composite Structures ontwikkelt het bureau een composieten brug waarop groenzones door kunnen lopen.

Het ontwerp- en ingenieusbureau denkt dat een groene brug ideaal is voor natuurgebieden, parken en landelijk gebied. "De Groene Brug is een verzorgd alternatief voor kleine houten bruggen of vlonders", schrijft ipv Delft. Bovenop het composieten dek komt een laag aarde die naar wens kan worden afgewerkt, bijvoorbeeld met gras of een schelpenpad. Een park waarin het gras doorloopt over de bruggen of een groenzone met schelpenpaden over het water worden zo reële mogelijkheden.

Levensduur van honderd jaar 

Vanwege de toepassing van composiet is de brug niet alleen onderhoudsarm, alleen het gras hoeft gemaaid, maar heeft hij volgens ipv Delft ook een levensduur van naar verwachting honderd jaar. Het ontwerp van de brug is schaalbaar in zowel lengte als breedte en leent zich zodoende voor bruggen in allerlei afmetingen. 

 

Opdrachtgevers die geïnteresseerd zijn in de Groene Brug kunnen contact opnemen met projectleider Johan Büdgen van ipv Delft op 015 750 25 74. Meer informatie: www.ipvdelft.nlDit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel