Nieuws

De bouw van het Noorderkwartier in Amsterdam Noord is begonnen

CZAN (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) is in Amsterdam Noord gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier. De eerste fase omvat 94 ruime gezinswoningen in diverse woonsferen, die compleet worden opgeleverd. De architectuur is naar ontwerp van Ponec de Winter en LEVS architecten.

Als alles naar verwachting verloopt, ontvangen de eerste kopers begin 2019 de sleutel. BAM Wonen realiseert de woningen. De toekomstige bewoners hebben tijdens co-creatiesessies al vanaf het begin van de ontwikkeling meegedacht over de plannen. Hierdoor zijn verschillende woonconcepten ontstaan en uitgewerkt door Ponec de Winter en LEVS Architecten. Zo konden de kopers een huis vinden passend bij hun levensstijl en gezinssamenstelling. Alle 94 woningen zijn inmiddels verkocht.

Centrumgebied Amsterdam Noord

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS vanaf 22 juli aanstaande binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

 

Meer informatie over Noorderkwartier: www.woneninnoorderkwartier.nl

Deel dit artikel