Nieuws

Katwijk: informatie over bouw parkeergarage

Op dinsdag 22 april was er een informatieavond over de bouw van de parkeergarage in Katwijk. Tijdens deze avond presenteerde aannemerscombinatie Ballast Nedam – Rohde Nielsen een presentatie over de aanpak van de bouw.

De afgelopen weken zijn er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om het werkgebied voor de parkeergarage klaar te maken voor de bouw. De bouw start begin mei met het eerste deel van het betonwerk (ruwbouw/prefab). Vanaf de zuidzijde schuift de bouwtrein steeds een stuk op richting het noorden. In tegenstelling tot de suppletie worden de werkzaamheden uitsluitend overdag uitgevoerd. Naar verwachting is men al klaar met de ruwbouw rond de bouwvakantie. De afwerking en met name het binnenwerk vergt tijd tot eind van het jaar. De markering van de parkeervakken doet denken aan die van luchthaven Schiphol, er zijn 2 gedeelten, een zee en landkant, met bepaalde secties (vissen, parasol, etc.).

De presentatie ging samen met vragen vanuit de Katwijkse samenleving. Winkeliers zien graag een duidelijke planning rond de afsluiting van de Voorstraat/Boulevard. Bewoners van de Boulevard waren kritisch over de stijgpunten van de garage, ook wel bekend als de 'golvende hoeden’. Deze zijn nog steeds erg kolossaal, volgens de aanwezigen. De bewoners zijn bang dat ze het mooie uitzicht wegnemen en daarnaast - zonder duidelijke bestemming - verworden tot hangplekken voor jongeren.


Tijdens de informatieavond kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het ontwerp van de parkeergarage
  • planning en fasering
  • de bouw van de binnen- en buitenkant
  • de technische uitvoering
  • hinder voor de omgeving
  • bereikbaarheid van het strand

Bron: alles over katwijk Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel