Nieuws

Infrastructuur beter benutten met OmniTRANS 6.1

Na jaren van investering in de Nederlandse infrastructuur – denk hierbij aan het verbreden van wegen, aanleg van nieuwe wegen en het spoorboekloos rijden van treinen - is de wind gedraaid. In financieel moeilijke tijden is het beter benutten van de bestaande infrastructuur het devies. De nieuwe versie van verkeersmodelleringssoftware OmniTRANS sluit op deze ontwikkeling aan en helpt u uw infrastructuur beter te benutten.

Versie 6.1

OmniTRANS, een product van DAT.Mobility, ondersteunt de verkeerskundigen, milieukundigen en economen bij beleidsmatige beslissingen op het gebied van ruimte en mobiliteit. In samenwerking met Nederlandse en buitenlandse universiteiten is gewerkt aan de nieuwe versie OmniTRANS 6.1, waarbij de focus ligt op een gebruiksvriendelijke interface, meer snelheid bij modelontwikkeling en inzichtelijkheid van de resultaten.

 

Meer grip in verkeersafwikkeling op netwerkniveau

OmniTRANS 6.1 deelt met de uitgebreide module StreamLine razendsnel de dynamische vervoersvraag met het netwerk. Dit is vooral voor het stedelijk gebied interessant. Offline inzetbaar, maar vooral ook online in real time voorspellingssystemen. Hierdoor is direct inzichtelijk wanneer en op welke locaties het netwerk vastloopt. Het systeem biedt tevens de mogelijkheid om dynamische verkeersmanagementmaatregelen zoals DRIPs, TDI’s en variabele rijstroken en –snelheden toe te passen. Daarnaast wordt bij toedeling van verkeer aan OV-diensten rekening gehouden met de capaciteit van bussen, trein, trams en metro.

 

Snelheid in de keten van verkeersmodel naar -beleid

Volgens Erik de Romph, wetenschappelijk directeur DAT.Mobility, zijn met name de snelheid van modelontwikkeling en de inzichtelijkheid van modelresultaten altijd en overal voor beleidsmakers van belang. DAT.Mobility heeft zich daarom bij het maken van deze versie op de snelheid en de toegankelijkheid geconcentreerd, waardoor beleidsmakers voortaan nog sneller van de juiste informatie worden voorzien.

 

DAT.Mobility

Goudappel Coffeng heeft begin dit jaar haar ICT kennis gebundeld in een nieuw bedrijf, DAT.Mobility. Omnitrans International is hierin opgenomen. OmniTRANS 6.1 is de eerste productlancering onder de DAT.Mobility vlag.

 

Geïnteresseerden kunnen via de website www.dat.nl/producten/omnitrans/ meer lezen over deze laatste versie en een gratis demoversie downloaden.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel