Nieuws

Architect maakt 3D-app van het Binnenhof

NOV’82 Architecten heeft een 3D-app ontwikkeld van het Binnenhof. De app geeft bezoekers van het Binnenhof een virtuele tour en informatie over de historie van het centrum van de Nederlandse politiek.

Het architectenbureau ontwierp de app in opdracht van ProDemos. Bezoekers van het Binnenhof kunnen voortaan bij het bezoekerscentrum van ProDemons een tablet huren, waarmee zelfstandig het gebouwencomplex verkend kan worden. Op de app zien bezoekers 3D-modellen van het Binnenhof in 1630, 1860, 1970 en 2016. De app geeft over elke periode achtergrondinformatie, politieke feiten, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes.

Virtuele wandeling langs het Torentje

In de toekomst is het zelfs mogelijk om de app te koppelen aan een Virtual Reality-bril, waardoor de bezoeker zich letterlijk in het Binnenhof van 1860 kan wanen. Sinds november is de bètaversie te huur in het bezoekerscentrum van ProDemos. Op basis van ervaringen van gebruikers wordt de app komend jaar verbeterd.


De virtuele rondwandeling voert langs alle belangrijke gebouwen op en rond het Binnenhof, zoals de Ridderzaal, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Torentje.Beeld uit de 3D-Binnenhof app met tekstvak. Afbeelding via: NOV’82 Architecten

Deel dit artikel