Nieuws

Leisure Complex in vernieuwd stationsgebied Arnhem geopend

Op maandag 19 oktober zijn de deuren van de nieuwe Pathé bioscoop in Arnhem Centraal Oost geopend als onderdeel van het nieuwe Leisure Complex. De opening is onderdeel van een grootschalige vernieuwingsoperatie rond het stationsgebied van Arnhem Centraal.

De nieuwe bioscoop van Pathé, ontwikkelt door EPICURUS, huisvest negen zalen met in totaal 1.700 stoelen. Het pand grenst direct aan het nieuwe station Arnhem Centraal, waar ook een nieuwe McDonald's en Bzzy Healthy Fasftood sinds kort geopend zijn. Begin november openen tevens horecaketens Happy Italy en VAS Horeca de deuren.


Bij de realisatie van het Leisure Complex is gebruik gemaakt van een ondergronds afval-transportsysteem, waarbij afval direct via ondergrondse buizen wordt afgevoerd. Tevens wordt gebruik gemaakt van WKO (Warmte-Koude-Opslag), wat resulteert in een laag energieverbruik.
 

Herinrichting Arnhem Centraal

Het Leisure Complex is onderdeel van de herinrichting van het stationsgebied van Arnhem Centraal. Het complex moet een verbinding creëren tussen het nieuwe station, dat naar verwachting in november 2015 opent, en de binnenstad van Arnhem. De openbare ruimte van het Leisure Complex bestaat uit een voetgangersgebied met terrassen en een park gelegen op het dak van de horecaplint.

Deel dit artikel