Nieuws

Schaarse ruimte en toch fietsen

Het aantal fietsen is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Dat brengt allerlei vraagstukken met zich mee die opgelost moeten worden, zoals bijvoorbeeld fietsfiles en fietsparkeerproblemen. “ Maar ook het vraagstuk ‘hoe fietsen een sociale activiteit blijft’, is van groot belang”, vertelt Schut, stedenbouwkundige. Op het Nationaal Fietscongres verzorgt Schut een sessie, waarbij hij met zal met name ingaan op deze vraag.

“We leven in een compacte samenleving”, vervolgt Schut. De ruimte is beperkt, zeker in binnenstedelijk gebied. “Als we de fietser een volledig eigen infrastructuur zouden geven (net als de auto, red.) dan kost dat ontzettend veel ruimte. En die is er niet.” Hoe we de schaarse ruimte kunnen delen bespreekt Schut graag met u op het Nationaal Fietscongres.
 

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres

Het Nationaal Fietscongres wordt voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar zijn we te gast in de Fietsstad 2014, Zwolle. Vorig jaar was dit congres uitverkocht. Verzekerd zijn van deelname of meer weten over het programma? Kijk op www.nationaalfietscongres.nl

 

 

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel