Nieuws

Parkeergarage Energiehuis ontvangt ESPA award

Dordrecht's nieuwste parkeergarage bij het Energiehuis heeft een ESPA award ontvangen. Dit is een onderscheiding die aantoont dat de parkeergarage goed scoort op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Alleen parkeergarages die aan de nieuwste kwaliteitseisen van de Europese koepelorganisatie EPA (European Parking Association) voldoen, komen in aanmerking voor een ESPA Award. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de parkeergarages schoon zijn, gemakkelijk te bereiken, of de bewegwijzering naar en in de garages duidelijk is en of rekening gehouden is met duurzaamheid. Ook de aanwezigheid van liften, grootte van de parkeervakken en de verlichting worden meegewogen.


Alle gemeentelijke garages in Dordrecht zijn beloond met een ESPA. Naast parkeergarage Energiehuis zijn dat de parkeergarages Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Riedijkshaven en Sportboulevard.


De parkeergarage Energiehuis heeft ruimte voor 320 auto’s en biedt een gratis overdekte stalling voor 470 fietsen en 20 brommers/scooters. Ook kunnen er elektrische voertuigen opgeladen worden. Op het dak van de garage zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Daardoor zijn de oplaadpunten grotendeels zelfvoorzienend in elektriciteit.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel