Nieuws

Knus en veilig in nieuw wooncomplex in hartje Hoofddorp

Op het terrein van voormalig pleeghuis Eijkenhove in Hoofddorp is een nieuw wooncomplex gebouwd. Bewoners van het complex verrichten, onder het toeziend oog van wethouder Tom Horn en bestuurder Cees van Boven, de opening van het complex.

Veilig, zelfstandig en betaalbaar wonen staan hier centraal met ruimte voor ontmoeting. Tijdens de feestelijke opening was er een proeverij van de activiteiten die in de Eijk georganiseerd worden door de Woongroep.

 

Voorheen bestond Eijkenhove uit traditionele zorgwoningen. Nu bestaat De Eijk uit comfortabele, zelfstandige woningen. Het wooncentrum bestaat uit twee gebouwen met in totaal 86 driekamerwoningen. De Eijk ligt in het centrum van Hoofddorp, maar in een rustige groene omgeving met een ruim opgezette parkachtige tuin. Er stopt een bus voor de deur en er is parkeergelegenheid op het terrein.

Veilig, zeker en gezellig

Mevrouw Pijpers en mevrouw Wassenaar deden de officiële openingshandeling gaan doen: “Wij wonen hier nu een half jaar en het is fijn wonen in De Eijk. Wij voelen ons hier veilig. Iedere woning heeft een intercom, dus je weet wie je binnen laat. We hoeven in de toekomst ook niet meer te verhuizen: de woningen zijn drempelvrij en er is een lift aanwezig.  En ook niet onbelangrijk: het is hier erg gezellig. In de ontmoetingsruimte is heel veel te doen en in de keuken wordt  gekookt en gezamenlijk gegeten.”

Samen zelfstandig

Cees van Boven benoemde in zijn speech het belang van ruimte voor ontmoeting en sociale contacten. “Meer en meer wordt van mensen verwacht dat zij zolang mogelijk zelfstandig blijven  wonen. Velen willen dat ook, maar dan wel samen zelfstandig wonen. Ruimte voor ontmoeting is belangrijk. Dat kan hier volop in wooncomplex de Eijk.”

Deel dit artikel