Nieuws

Bouw indoor entertainmentpark in Roermond van start

In Roermond is in het nieuwe stadsdeel Jazz City begonnen met de bouw van de 9000 vierkante meter grote Yumble. De attractie biedt bezoekers een nieuwe vorm van entertainment, met gebruikmaking van onder meer een volledig digitaal decor. Het 22 miljoen euro kostende project is een initiatief van Brand New Leisure (BNL).

 

In Roermond wordt in de periode 2014-2020 een deel van het bedrijventerrein Willem Alexander herontwikkeld tot het nieuwe stadsdeel Jazz City. Een uitbreiding van het succesvolle Designer Outlet Center (jaarlijks 4,6 miljoen bezoekers) en de realisatie  van Yumble vormen een wezenlijk onderdeel van die herontwikkeling.

 

Met naar verwachting 300.000 tot 350.000 bezoekers in het (start)jaar 2015 wordt Yumble een extra impuls voor Roermond. Dankzij de gunstige ligging wordt een grote markt aangeboord.

 

Yumble kan worden omschreven als next generation family entertainment en zal in Roermond werk bieden aan 120 mensen. Om de capaciteit optimaal te benutten, spreidt Yumble bezoekersstromen over de ochtend en middag.

 

Aansluitend op Yumble lanceert BNL later dit jaar nóg een nieuw project: Fly Over Holland. Bezoekers van deze aan het IJ in Amsterdam-Noord te bouwen attractie krijgen in 45 minuten een lightversie van de Nederlandse canon voorgeschoteld. Daarna beleven zij een spectaculaire I-ride waarbij in een paraglider-simulatie over alle hoogtepunten van Nederland wordt 'gevlogen'. De technologie achter het concept is eerder toegepast in enkele hoofdattracties van topattractieparken in de VS.

www.brandnewleisure.com

 

Deel dit artikel