Nieuws

Dynamische 3D-maquette Corda Camp grootste van België

Corda Campus, de high-tech campus in Hasselt, heeft zichzelf in 3D laten printen. Om dit mogelijk te maken heeft de campus hulp gevraagd aan de 3D-printing expertise van Cr3do (Creating 3D-objects). De 3D-geprinte maquette is van ABS witte kunststof en 3 meter bij 2 meter 40 groot. Hiermee is de de 3D-geprinte maquette de grootste van zijn soort in België.

De maquette wordt een blikvanger op de site en zal onder andere worden gebruikt tijdens de Corda Experience, een rondleiding op de site, die vanaf oktober van start gaat. De maquette wordt ingezet om bezoekers wegwijs te maken op de site.

 

Altijd up-to-date

De maquette van de Corda Campus bevat alle bestaande gebouwen, maar er is in de toekomst ruimte voor aanpassingen. ‘De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette toegevoegd moeten worden, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te halen, aan te passen en daarna terug te plaatsen,’ zegt Jens Raskin, CEO van Cr3do.


‘Zodra de campus uitbreidt, doet de maquette dat ook. Op deze manier blijft de 3D geprinte maquette altijd up-to-date,’ zegt Rad Degens, Algemeen Directeur Corda Campus. ‘Corda Campus staat voor technologie en innovatie. Om die reden is er voor de maquette bewust gekozen voor 3D-techologie in plaats van voor traditionele maquettebouw,’ vervolgt Degens. 

Deel dit artikel