Nieuws

Cepezed ontwerpt nieuw schoolgebouw in Bergschenhoek

De nieuwe Wolfert vmbo en mavo in Bergschenhoek wordt ontworpen door architectenbureau cepezed. Het nieuwe schoolgebouw moet vanaf september 2019 het huidige, sterk verouderde onderkomen van de scholen vervangen.

Het Delftse bureau cepezed won in samenwerking met Imd Raadgevende Ingenieurs, Galjema en LBP|Sight de Europese aanbesteding. De school wordt gebouwd op een perceel naast het huidige onderkomen en komt in het deelgebied De Beeldentuin. Aan het zuidelijk eind van deze strook, met zicht op het gemeentehuis, wordt het schoolgebouw prominent op een licht verhoogd kavel geplaatst.

 


Credit: cepezed

Autonoom karakter

Het doortrekken van de waterpartij langs de noordoostzijde vergroot het autonome karakter van het volume, verklaart cepezed. De ander gebouwzijden zijn begrensd door het voorplein tegenover het gemeentehuis, een groot schoolplein aan de kant van de nieuwe woonwijk Wilderszijde en aan de minste bezonde noordwestkant het parkeren. In de transparante hoge plint zijn de praktijkruimten en lokalen zichtbaar, als etalages van de cultuur en dynamiek van Wolfert. Een langgerekte droogloop op het schoolplein vormt een uitloop voor de aangrenzende lokalen. De twee bovenliggende verdiepingen bestaan afwisselend uit bandramen en banen cortenstaal.“De diepe bruin-oranje-rode roestkleur en het poederachtige oppervlak van dit materiaal beantwoorden aan de beeldkwaliteitsplaneisen, zoeken aansluiting met de naastgelegen bebouwing en passen bij het voor het interieur gewenste stoere industriële karakter”, schrijft cepezed.

 


Credit: cepezed

Deel dit artikel