Nieuws

Werkatelier over circulaire economie in steden

“Stromen rondom de stad, zoals water, mensen, goederen en energie, vormen steeds vaker de basis van het denken over de toekomst van de stad. Steden ambiëren een meer duurzame stadsontwikkeling, stedelijk metabolisme, het interactief gebruik van stofstromen, kan helpen om dat doel te bereiken.” Dat zegt Eric Frijters, partner/directeur van .FABRIC in Amsterdam.

 

Frijters werkt in diverse steden – naast Rotterdam ook Arnhem en Groningen –  aan strategieën voor een optimaal  gebruik van stofstromen.  Over dit onderwerp organiseert Frijters tijdens de Dag Ruimte & Stad op 22 april in de Week van de Openbare Ruimte in Putten een bijzonder werkatelier.

 

Na een korte inleiding introduceert Frijters een panel met Jeroen de Willigen, directeur en stedenbouwkundige bij De Zwarte Hond, en Stadsbouwmeester Groningen, Edwin Verdurmen, directeur Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA), en programmadirecteur Ruimtekoers, en Marc de Wit, senior Project Manager bij Circle Economy. Het panel reflecteert met de zaal op basis van een zevental stellingen over de implementatie van een circulaire economie in steden. Wat zijn de hobbels, wat zijn de drempels, en hoe tackle je problemen?

 

Meer weten? Wilt u ook aanwezig zijn bij dit bijzondere werktatelier? Kijk op www.weekvandeopenbareruimte.nl

 

Deel dit artikel