Nieuws

A'DAM Toren krijgt zijn nieuwe kroon

Op 9 september vorig jaar, verloor A’DAM zijn kroon. Met de grootste mobiele hijskraan van Europa wordt vanaf 20 april de nieuwe kroon op A’DAM Toren geplaatst. De kroon wordt door bouwbedrijf J.P. van Eesteren in vijf elementen waarvan de grootste 85.000 kg weegt, 80 meter de lucht in gehesen. Op het dak worden deze vijf elementen in elkaar gezet tot kroon. Dit is een uiterst zorgvuldige operatie die met precisie moet worden uitgevoerd.

 

De nieuwe kroon, net zoals de herkenbare oude kroon van de voormalige Shell toren, krijgt een uitkragende, overhoekse vorm.


Herontwikkeling van A'DAM Toren  

Najaar 2012 zijn Sander Groet (Club AIR), Duncan Stutterheim (ID&T), Hans Brouwer (MassiveMusic) en projectontwikkelaar Lingotto door de gemeente geselecteerd voor de herontwikkeling van de toren. De afgelopen 1,5 jaar is hard gewerkt aan uitwerking van de plannen en vorig jaar zomer is bouwbedrijf J.P. van Eesteren conform de planning gestart met de verbouw. In april 2016 opent A’DAM naar verwachting zijn deuren voor het publiek.

 

Het creatieve episch centrum van de stad  

A’DAM aan de Noordelijke IJ-oevers ontpopt zich in een sneltreinvaart tot het creatieve episch centrum van de stad. A’DAM krijgt tweeëntwintig verdiepingen met een enorme diversiteit aan functies. Het wordt een verticale 24-uurs stad met onder andere observatiedek LOOKOUT, een creatieve membersclub A’DAM&Co., ronddraaiend restaurant 360, The Loft geschikt voor evenementen en tevens grootste hotelsuite van Amsterdam, club Shelter in de kelder, Boutique hotel Sir Adam en kantoren voor creatieve muziekbedrijven of creatieve bedrijven met een muzikale inslag.

Deel dit artikel