Nieuws

Nieuwe parkeergarage voor Designer Outlet Roermond

Op donderdag 17 maart 2016 hebben McArthurGlen en Continental CAR PARKS de Design and Build overeenkomst voor de nieuwe parkeergarage bij Designer Outlet te Roermond getekend. De parkeergarage wordt gefaseerd gerealiseerd en ook het maaiveld wordt opnieuw ingedeeld. De capaciteit van het nieuwe maaiveld bestaat straks uit circa 1.500 parkeerplaatsen. De parkeergarage wordt gefaseerd gerealiseerd en krijgt in fase 1 een capaciteit van ca. 1.700 parkeerplaatsen. De modulair gebouwde parkeergarage is zowel horizontaal als verticaal uitbreidingsgeschikt.

Kwaliteit en gebruikerscomfort

Continental CAR PARKS is geselecteerd op basis van de beste parkeergarage voor de laagste prijs. De totale parkeergarage is uitgewerkt op basis van eenrichtingsverkeer, schuin inparkeren en een heldere, overzichtelijke en snelle routing c.q. verkeersafhandeling in de parkeergarage. Daarnaast heeft de opdrachtgever specifiek voor het Parkdeck® parkeersysteem gekozen. Hierbij zorgen de slanke kolommen, monoliet afgewerkte gladde betonvloeren en witte plafonds voor een zeer aangenaam gevoel in de parkeergarage.

De trappenhuizen met extra brede trappen en veel glas zorgen volgens commercieel directeur van Continental CAR PARKS Jeroen Drenth voor goede oriëntatiemogelijkheden tussen de parkeergarage en het winkelgebied zonder dat er sprake is van een achteruitgang in kwaliteit. Voortdurend is er naar de kwaliteit en het gebruikersgemak voor de bezoeker gekeken; hoogwaardige openbare toiletten, een beheerdersruimte en een specifieke voetgangerszone naar het winkelgebied zijn in het ontwerp opgenomen. 


Ontwerp parkeergarage

Het architectonische ontwerp van de parkeergarage past bij de beleving en binnen de totale uitstraling van het gebied van Designer Outlet. De aansluiting met het maaiveld zorgt voor de mogelijkheid om extra groen te plaatsen. Vanaf de eerste verdieping is de gevel afsluitbaar gemaakt en bestaat de gevel uit houten lamellen die zorgen voor een duurzaam karakter. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel