Nieuws

Bouwers in de race voor Spuikwartier in Den Haag

Zeven consortia hebben belangstelling getoond voor het bouwen van een nieuw, groot dans- en muziekcentrum in het Spuikwartier in Den Haag. Dat maakte gemeente Den Haag op woensdag 19 november bekend.

Een selectiecommissie beoordeeld de komende weken het plan van de consortia voor het gebouw. De drie consortia die het meest aan de eisen van de gemeente voldoen - namelijk financiële draagkracht, kennis en eerdere gerealiseerde projecten - worden daaruit gekozen en begin januari 2015 bekend gemaakt.

De drie geselecteerde bouwers of projectontwikkelaars moeten daarna een gebiedsvisie en een ontwerp maken voor het complex. Dit plan moet aansluiten bij de door de gemeente vastgestelde randvoorwaarden. Uit deze drie inzendingen kiest de commissie het winnende ontwerp. 
 

Van gebouw- tot gebiedsontwikkeling

Voor gemeente Den Haag gaat het met de ontwikkeling van het Spuikwartier niet om gebouwontwikkeling, maar om gebiedsontwikkeling. Het nieuwe kwartier moet het culturele hart van de stad worden, met onder meer een nieuw onderwijs- en cultuurcomplex vaoor het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Tevens komen er woningen, horeca en winkels.

Bron: Omroepwest.nl

 

Deel dit artikel