Nieuws

Samen bouwen aan beweegvriendelijke stad

Er is veel meer gezondheidswinst te behalen door omgevingsbeleid. Dit concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn recente advies ‘De stad als gezonde habitat’. Volgens de Raad moet er naar gezondheidsbescherming ook aandacht komen voor gezondheidsbevordering.

Dit gebeurt volgens de Raad nog te weinig. Op het Nationaal Voetgangers Congres, dat plaatsvindt op 25 september 2018 in Amsterdam, zal tijdens de sessie ‘De stad als gezonde habitat’ meer aandacht worden besteed aan dit onderwerp. Zo wordt ingegaan op hoe de stad vorm kan krijgen als beweegvriendelijke stad.

Herontwerpen van de eigen leefomgeving

Een hulpmiddel om de beweegvriendelijke stad vorm te geven is een nieuwe tool, ontwikkeld door Mobycon. De tool, genaamd Streetsketch, is een interactieve tool waarmee een straat binnen een paar minuten kan worden (her)ontworpen. De app is makkelijk in gebruik, waardoor bewoners en andere belanghebbenden stap voor stap kunnen meehelpen met het ontwerpen van hun stad.

Workshop

Mobycon organiseert op het Nationaal Voetgangers Congres een workshop rondom deze app om de gebruiker hiermee wegwijs te maken. Tijdens deze workshop is de situatie Nieuwe Binnenweg, Rotterdam als uitgangspunt genomen. Streetsketch kan in deze worden ingezet door ambtenaren en bewoners om deze straat opnieuw te ontwerpen. Ruimte voor fietsers en voetgangers staat bij deze herinrichting centraal. Tijdens de workshop zullen sprekers Lennart Nout en Eveline de Jong van Mobycon uitleg geven over het gebruik en het ontstaan van de applicatie en is er voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan.

Interesse in deze thema’s? 

Bovengenoemde interessante thema’s worden behandeld tijdens het Nationaal Voetgangers Congres, samen met nog tal van andere boeiende onderwerpen. Het gehele programma van het congres is te vinden op de website van dit evenement. 


Wil je zeker zijn van een plek tijdens het Nationaal Voetgangers Congres? Meld je dan snel aan via deze link! Gun je jouw collega’s ook een inspirerende dag? Nodig ze dan uit om deel te nemen. Zij mogen bij vermelding van jouw organisatienaam voor €50,- deelnemen.


Deel dit artikel