Nieuws

Futuristisch concertgebouw met panoramazicht over Parijs

De in 2015 geopende en door architect Jean Nouvel ontworpen, Philharmonie de Paris is niet zomaar een concertgebouw. Het futuristische gebouw, ligt in het Parce de la Villette en biedt plaats aan een educatief muziekcentrum en vijftien repetitieruimtes van verschillende afmetingen.

Het gebouw telt zes verdiepingen en heeft uitzonderlijke vormgeving. Door de aluminium façade van 340.000 vogelmotieven lijkt het gebouw vanaf een afstand te bestaan uit glanzende visschubben.

Philharmonie de Paris is de grootste concertzaal van Parijs met 2.400 zitplaatsen. Het gebouw lijkt op een stapel reusachtige over elkaar heen geschoven stenen platen. Verder zijn er verschillende bars en een restaurant met uitzicht over Parijs. De balkons die in de concertzaal hangen zijn over twee etages verdeeld. De ovale vorm van de zwevende balkons zorgt ervoor dat er altijd een perfect zicht is op het centrale podium.

Duravit heeft met drie verschillende productlijnen de wc’s ingericht. De Philharmonie de Paris kan zich laten zien met de elegante wastafels uit de Vero-serie. Verder gebruikt het concertgebouw ook de Starck 1-urinoirs en Starck 3-wc’s, ontworpen door designer Philippe Starck.

Deel dit artikel