Nieuws

525 parkeerplaatsen erbij in Leiden

Parkeergarage Lammermarkt is officieel geopend. Leiden heeft er 525 parkeerplekken bij, vlakbij het hart van het centrum. De garage heeft ook een ESPA GOLD-award ontvangen.

De ondergrondse Lammermarkt parkeergarage in de Leidse binnenstad is klaar voor gebruik. De nieuwe garage biedt plaats aan 525 auto’s en is gebouwd door de Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer –Besix. Wethouder Paul Laudy: “Deze ondergrondse parkeergarage is een technisch hoogstandje en uniek in zijn soort. Niet alleen door de diepte van 22 meter maar ook door de ruime parkeerplekken en hoogwaardige afwerking. De kunstwerken op de wanden die de bezoeker meenemen in de Leidse geschiedenis zijn niet alleen mooi; ze helpen ook bij de oriëntatie in de parkeergarage.” 


Facelift Lammermarkt

Na oplevering van Lammermarkt parkeergarage krijgt de Lammermarkt en omgeving een facelift zoals de Nieuwe Beestenmarkt dit voorjaar en de nieuwe Valkbrug tussen Schuttersveld en Molenwerf dit najaar. Binnenkort start de aanleg van een groen evenementenplein aan de voet van Molen de Valk, bovenop het dak van de parkeergarage. 


ESPA GOLD

Tijdens de opening is de Golden European Standard Parking Award (ESPA) 2017 aan de gemeente Leiden overhandigd. Deze Golden EPA Award is het hoogst haalbare voor een parkeergarage.


Meer informatie

De infographic geeft u een goed overzicht van alle wetenswaardigheden van de parkeergarage die al eens een hedendaags wereldwonder is genoemd.

FactsandFiguresWereldWonder.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel