Nieuws

Werkatelier over de toekomst van de stad

Door de wereldwijde verstedelijking is de kwaliteit van onze toekomst sterk afhankelijk van de kwaliteit van de stedelijke omgeving. Hoe houden we onze overvolle steden leefbaar, veilig, gezond en aantrekkelijk? Die vraag staat centraal tijdens het Werkatelier ‘Cities Alive’ door Arup, georganiseerd op 22 april tijdens de Week van de Openbare Ruimte, op Landgoed De Vanenburg in Putten.

 

In Cities Alive formuleren onderzoekers van Arup een antwoord op deze vraag. Met een avontuurlijk en zeer inspirerend concept van principes en maatregelen schetst Arup een ‘over all’ oplossing die de toekomst van steden veilig stelt. Wateropgave, hitte stress, metabolisme, handhaven van biodiversiteit, city farming, lokale energieopwekking, verbeteren van lucht- en leefkwaliteit en big data zijn aspecten van dit ecosysteem.

 

In het Werkatelier Cities Alive worden de principes van stedelijke ecosystemen en een groot aantal concrete maatregelen toegelicht. Een must voor gemeentes, stedenbouwkundigen, architecten en anderen die de toekomst van steden veilig willen stellen.

 

Het Werkatelier Cities Alive wordt geleid door Laurens Tait (Arup) en Tertius Hanekamp (TEMAH).


Meer weten? Of aanmelden? Kijk op www.weekvandeopenbareruimte.nl

 

 

 

Deel dit artikel