Nieuws

Ruim honderd woningen voor alle doelgroepen in Sassenheim

Ontwikkelaars Timpaan, Van Rhijn Bouw en de gemeente Teylingen hebben een overeenkomst ondertekend voor nieuwbouwproject Park Overteylingen in Sassenheim.

Het project bestaat uit 131 woningen, waaronder 26 sociale huurwoningen en 20 beneden-bovenwoningen in de middenhuur. De overige 85 woningen zijn bestemd voor de verkoop. Daarmee komen allerlei soorten woningen in het plan, zoals appartementen, woningen voor kleine huishoudens, eensgezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het wordt hierdoor een veelzijdige wijk die voorziet in de woningbehoefte in Sassenheim.


Timpaan, Van Rhijn Bouw en gemeente Teylingen schudden elkaar de hand na de ondertekende overeenkomst.

Gasloze woningen

Alle woningen in het plan worden gasloos gerealiseerd met een beoogd EPC (Energie Presetatie Coëfficiënt) van 0. Behalve dat er aandacht wordt besteed aan de duurzaamheid, staat ook beeldkwaliteit hoog in het vaandel binnen dit project. Deze kwaliteit past goed bij de Sassenheimse architectuur. De bestaande boerderij in het gebied is een gemeentelijk monument en blijft gehandhaafd. De beukenhaag langs de entree naar de boerderij wordt grotendeels ingepast in de groenstructuur van het plan. 


Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2019. De projectleiders zijn momenteel bezig met de architectonische uitwerking.

Deel dit artikel