Nieuws

Philipe Samyn: hotel in steengroeve in Zhoushan

Philippe Samyn, op 19 maart in Rotterdam aanwezig voor het exclusieve Samyn Evenement, werkt wereldwijd aan projecten: voetgangersbrug in Santiago de Chile, de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank in Frankfurt, bankgebouw in Parijs. Voor een steengroeve in Zhoushan in China ontwierp Samyn een hotel – een inventieve invoeging in een natuurlijke setting.

Zijn ingrepen in het (stedelijk) landschap, zoals in Zhoushan vallen op. Opvallend is ook zijn interdisciplinaire aanpak van projecten. Elk project is een voortdurend zoeken naar een optimale integratie van technieken en materialen met functionaliteit en design, en dat ook aangetuurd vanuit een ecologische ambitie.

 

Ecologie

Zorg om het milieu, met oog voor energiezuinigheid (zero energy zoals het pas geopende AGC hoofdkantoor in Louvain La Neuve ) en hergebruik van materialen zijn thema’s die in veel projecten terugkeren. In EUROPA, het nieuwe hoofdgebouw voor de Raad van Europa in Brussel, maakt Samyn gebruik van afgedankte eikenhouten kozijnen, afkomstig  uit alle lidstaten van de EU. In een patchwork zijn die kozijnen samengevoegd tot een gevel die deel uitmaakt van de tweede huid façade van dit bijzondere gebouw, een meesterstuk van deze bijzondere architect.

 

Samyn Evenement 

Deze en andere projecten plus belangrijke thema’s in de architectuurpraktijk van Philippe Samyn komen aan de orde tijdens het exclusieve Samyn Evenement dat Stedebouw & Architectuur in samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs organiseert. Geïnteresseerd in dit evenement? Aanmelden? Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit artikel