Nieuws

Betaalbaar wonen in Wonderwoods in Utrecht

Utrecht krijgt een nieuw woongebouw aan de Jaarbeursboulevard: Wonderwoods. Het consortium bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten (Koninklijke VolkerWessels) ondertekende onlangs een Letter of Intent met woningbelegger Vesteda voor de huurwoningen om dit te kunnen realiseren. Wonderwoods wordt op dit moment uitgewerkt voor een definitief ontwerp. In 2019 wordt gestart met de bouw. Wonderwoods is in 2022 gereed.

Wonderwoods omvat twee groene torens van 90 en 70 meter waarin wonen en recreëren worden gemixt. Het plan biedt in totaal 300 huur- en koopwoningen. Verder komt er ruimte voor onder andere kantoor, gezonde horeca, educatie en een parkeergarage.

Voor een deel van deze huurwoningen introduceert het consortium Key Worker Housing. Dit Engelse concept maakt in de stad wonen betaalbaar. Het Key Working Housing-concept wordt toegepast bij het Wonderwoods om niet alleen het hogere segment, maar ook andere doelgroepen te bedienen. Het concept kan deels invulling geven aan het probleem in Utrecht rondom het tekort aan middensegment-huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of koopwoning.

Overigens kan niet iedereen deelnemen aan het Key-Working-Housing-concept: er wordt gesproken van een Key Worker wanneer iemand een belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving, zoals leraren of verpleegsters. Om in aanmerking te komen voor een Key Worker Appartement moet een huurder dus aan enkele voorwaarden voldoen. Het consortium werkt deze voorwaarden de komende periode verder uit.

Deel dit artikel