Nieuws

Studenten TU Delft doen mee aan Solar Decathlon 2014

Op donderdag 15 mei presenteerde het studententeam van de TU Delft Prêt-à-Loger: de tweede huid waarmee zij een Hollands rijtjeshuis energieneutraal en ruimer maken. Met dit concept nemen de studenten deze zomer deel aan de Solar Decathlon 2014, de Olympische Spelen voor de duurzame bouw, in Versailles, Frankrijk.

 

Om het huis en het concept te kunnen bouwen, werkten de studenten samen met vele partners. Derbigum sponsorde het project en leverde wortelwerende dakbedekking Derbigum® WW en voorgeteelde tegels Derbisedum® Pack voor het project.

 

 

Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council opende de woning op de locatie van Groothuis Wonen (TBI Holdings) in Harbrinkhoek (Twente). Het Delftse studententeam heeft daar een kopie van het ouderlijk huis van één van de studenten uit Honselersdijk nagebouwd, een rijtjeshuis uit de jaren ‘60. Met het aanbrengen van een tweede huid laten de studenten zien hoe deze bestaande woningen energieneutraal kunnen worden gemaakt en er tegelijkertijd extra woonruimte kan worden gecreëerd. In Nederland zijn 1,4 miljoen vergelijkbare woningen die op deze wijze van eigen energie kunnen worden voorzien.

 

 

Meer weten? Download hieronder een artikel in Stedebouw & Architectuur over Prêt-à-Loger en andere prefab concepten op weg naar nul-op-de-meter woningen.

nulopdemeterwoningen.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel