Nieuws

Fietsenstalling Jaarbeursplein geopend

Op 19 mei opent de fietsenstalling aan het Jaarbeursplein onder de nieuwe trappen en is er in Utrecht plaats voor 4.200 extra fietsen. De fietsenstalling is hiermee de grootste van de stad, tot over een paar jaar de grootste fietsenstalling ter wereld haar deuren opent aan de andere kant van Utrecht Centraal, met een capaciteit van 12.500 fietsen.

Drie verdiepingen

De fietsenstalling heeft drie verdiepingen. Een fiets is toch makkelijk terug te vinden, want de gangen worden aangeduid met een cijfer en iedere verdieping heeft een andere kleur. Bang om de trein te missen als er alleen nog maar ruimte is op de bovenste verdieping? Daar is wat op bedacht: het station is voor reizigers zonder fiets direct te bereiken vanaf deze tweede verdieping. De garage aan het Jaarbeursplein is dag en nacht open en verwijst de gebruikers digitaal naar vrije plaatsen. Betalen kan met een ov-chipkaart en de eerste 24 uur is parkeren gratis. Daarna betalen fietsers €1,25 per dag.

 

Hard nodig

De stalling met 4200 rekken is hard nodig. Utrecht kampt rond het station met een enorm tekort aan parkeerplaatsen voor fietsers. Aan de andere kant van het centraal station in Utrecht wordt de grootste fietsenstalling ter wereld gebouwd. Die megastalling heeft straks plaats voor 12.500 rijwielen. In totaal heeft de gemeente er dan 33.000 fietsplekken bij. Zelfs dan is het nog de vraag of dat wel voldoende is, zei wethouder Lot van Hooijdonk maandag vlak voor de opening tegen RTV Utrecht.

Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel