Nieuws

Bouw Groninger Forum tijdelijk gestopt

Door de publicatie van de nieuwe richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen heeft het college van B&W van Groningen besloten de bouw van het Groningen Forum, ontworpen door NL Architects, stil te leggen.

De nieuwe richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen (waar u uw commentaar over kan indienen) hebben ertoe geleid dat de gemeente Groningen met het ministerie van EZ afspraken heeft gemaakt over vervolgonderzoek en maatregelen bij een aantal exemplarische gebouwen en bouwprojecten, waaronder de culturele hotspot Groninger Forum.
 

Gedurende vier maanden wordt het bouwproject bij de Grote Markt samen met aannemener BAM getoetst aan de NPR en worden mogelijke oplossingen onderzocht. Ook maakt de gemeente samen met het Rijk afspraken over de meerkosten en schade als gevolg van het aardbevingsbestendig maken. 
 

Het deel van de werkzaamheden waar de nieuwe richtlijnen geen gevolgen voor hebben, gaan gewoon door. Zo wordt de fietsenkelder afgebouwd en blijft de ontwikkeling van de Nieuwe Markt zuidzijde en de oostwand gaande. Het Groninger Forum wordt een multifunctionele hotspot in de historische binnenstad met een vijflaagse ondergrondse parkeergarage. Bekijk het project op de website van NL Architects.
 

 Seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen

In het kader van de BouwTechniek Academie organiseert Bouwen met Staal 5 en 6 maart a.s. het tweedaagse seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen. Het seminar vindt plaats ‘op locatie’ in het Hampshire Hotel – Plaza in Groningen.

Deel dit artikel