WeWork opent nieuwe flagship locatie aan Stadhouderskade Amsterdam

dinsdag 19 januari 2021
timer 3 min
Het monumentale 'Gebouw Atlanta', voorheen hoofdkantoor van Tommy Hilfiger, is volledig gerenoveerd om plaats te maken voor een nieuwe flagship locatie van WeWork, platform voor flexibele werkplekken. Het gebouw voorziet nu bedrijven en zelfstandigen van moderne gemakken zonder afbreuk te doen aan de historie van het gebouw aan de Stadhouderskade.

Iconische locatie

Het pand van ruim 6.400 m2 werd in 1920 gebouwd voor het Amerikaanse autobedrijf REO Motor Cars, dat bekend werd door de Oldsmobile en als één van de founding companies van General Motors. WeWork kiest ervoor om deze geschiedenis te laten voortbestaan in het gebouw, waar nog nog altijd een antieke Chrysler in de industriële kelder staat.


De nieuwste vestiging van WeWork in Amsterdam bestaat uit verschillende lounges, vergaderruimtes, flexibele hot desks en privékantoren. De evenementen- en vergaderruimte op de achtste verdieping biedt een bijzonder 360-graden uitzicht over heel Amsterdam. Het interieur is aangekleed met hedendaagse kunstwerken die voornamelijk geïnspireerd zijn op de tradities van de stad. Daarnaast zijn er ook veel unieke stukken in eigen huis ontworpen die de cultuur en traditie van Nederland weerspiegelen.


Nikolay Kolev, Managing Director Northern & Central Europe at WeWork: “De afgelopen maanden waren voor veel bedrijven een grote uitdaging, maar hebben ook aangetoond dat flexibiliteit van groot belang is. Niet alleen nam de vraag naar meer flexibiliteit qua ruimte toe bij WeWork, maar ook wat betreft locatie en gebruik. Met dank aan de uitgebreide gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die we de afgelopen maanden op onze locaties hebben door kunnen voeren, hebben we bedrijven een veilige, flexibele en schaalbare kantooroplossing voor hun teams kunnen bieden. Daarom kijken we met vertrouwen naar de toekomst.”



Beeld: render WeWork

WeWork Labs

Na succesvolle programma’s in onder andere San Francisco, Stockholm en Frankfurt, introduceert WeWork met de nieuwe locatie ook WeWork Labs in Amsterdam. WeWork Labs is het internationale programma voor early-stage startups en kleinere bedrijven en voorziet hen van kantoorruimte, een startup community en een programma om hen verder te laten groeien. Hiervoor werkt WeWork samen met lokale incubators en grote bedrijven.

Gezondheid en veiligheid van members op de eerste plaats

In de afgelopen maanden heeft het designteam van WeWork een uitgebreid plan ontwikkeld waarin de veranderingen op de werkplek zijn geschetst en doorgevoerd op alle WeWork locaties wereldwijd. De vestiging aan de Stadhouderskade is het eerste WeWork-gebouw dat in Nederland wordt geopend tijdens de coronacrisis. Alles in het gebouw is zodoende ontworpen om nieuwe gewoontes en maatregelen op de werkplek in acht te nemen. Members zullen, zoals in ieder WeWork-gebouw, gegarandeerd in een veilige en gezonde omgeving werken door implementatie van de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter afstand en persoonlijke ruimte als topprioriteit - met verspreide werkplekken en bufferzones die aansluiten bij de richtlijnen van de overheid voor social distancing.
  • Bewegwijzering - om members door de ruimtes te leiden en ze veilig te gebruiken.
  • Grondige ontsmetting en reiniging - door gemeenschappelijke ruimtes regelmatig te ontsmetten en gratis ontsmettingsproducten aan te bieden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
WeWork opent nieuwe flagship locatie aan Stadhouderskade Amsterdam

Beeld: render WeWork

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Fusie van belangen bevordert duurzame woningbouw

9 jan om 14:50 uur

Eind deze maand gaan experts en betrokkenen in het seminar De Bewoner Centraal 2.0 (30 januari, Utrecht) dieper…

Lees verder »
descriptionArtikel

3D-geprinte ode aan iconische Amsterdamse grachtenbrug

15 dec 2023

Na een pitch met drie ontwerpers was het kunstenaar Street Art Frankey die een opmerkelijke verbinding ontwierp…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kantoorgebouw met publieke functies en iconische uitstraling

13 dec 2023

In Amersfoort wordt de Oude Rechtbank, gelegen aan het Stationsplein de komende jaren grootschalig…

Lees verder »
descriptionArtikel

Zo breng je circulariteit in de praktijk

8 dec 2023

Op de dag dat de lancering van Het Nieuwe Normaal 1.0 in Amersfoort de circulariteit een reuze versnelling gaf…

Lees verder »
descriptionArtikel

De extreme renovatie van MFA Het Zand

4 sep 2023
In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt de multifunctionele accommodatie (MFA) Het Zand gerenoveerd. Het project…
Lees verder »
descriptionArtikel

Monumentaal en gasloos – unieke renovatie Raadhuis Zundert

1 aug 2023
Het Raadhuis in gemeente Zundert is in 2019 gerenoveerd door architectenbureau Dhondt. Dat is intussen vier jaar…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘Renovatie is als een cadeautje’

13 jul 2023
‘Renovatie is als een cadeautje’ aldus Sebastiaan Jansen (architect, partner en creatief directeur bij KOW…
Lees verder »
descriptionArtikel

Editie Renovatie & Herstructurering 2023 is verschenen

7 jul 2023
De derde editie van Stedebouw & Architectuur in 2023 is verschenen. In deze editie staan de onderwerpen…
Lees verder »