Nieuws

Zo hoort burgerparticipatie!

'Dit zou ik in elke gemeente willen,' aldus Petra Wevers van adviesbureau KrachtigBuiten. Het in 2014 gerealiseerde natuurspeelpark in Oisterwijk bewijst dat een hechte samenwerking tussen gemeente, instanties en burgers een locatie kan opleveren die naadloos in een betrokken wijk past.

In de nieuwbouwwijk Pannenschuur Buiten in Oisterwijk is een speelplek gerealiseerd: het Jacques Kieftpark. Een plek waar groen en water elkaar vinden, waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en tegelijkertijd door ouderen de rust genomen kan worden. Als blikvanger reikt een robuuste klimtoren zo hoog als de omliggende nieuwbouwwoningen, die het park lijken te omarmen. Burgerparticipatie stond hoog in het vaandel bij het realiseren van dit project, waardoor alle betrokken partijen zo goed mogelijk konden voorzien in de behoeften van de buurtbewoners.
 

Lees verder

Dit artikel verschijnt in Straatbeeld nummer 1 van 2015 (verschijnt 6 februari). Dit nummer ontvangen? Als u deze week lid wordt van Acquire Publishing, krijgt u het magazine op de verschijningsdatum toegestuurd. U kunt zich hier aanmelden.
 

Met een lidmaatschap heeft u bovendien ongelimiteerd toegang tot onze digitale bibliotheek, waarin u alle verschenen nummers van Straatbeeld en diverse andere magazines kunt nalezen.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel