Nieuws

Velp: afschaffen betaald parkeren draagt bij aan aantrekkelijkheid winkelgebied

Betaald parkeren in het centrum van Velp afschaffen en in plaats daarvan een blauwe zone invoeren. Alleen op de Vlashofstraat en Wilhelminastraat blijft betaald parkeren gehandhaafd. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

Onderzoek afgerond 

Het winkelgebied van Velp moet aantrekkelijk blijven. Onderdeel daarvan is een onderzoek door adviesbureau Mobycon naar mogelijkheden en gevolgen van het afschaffen van betaald parkeren. Om bewoners en ondernemers hierover te laten meedenken, zijn er enquêtes verspreid en is er een 'parkeermarkt' georganiseerd. 


Betaalbare oplossing

Het volledig afschaffen van betaald parkeren, in combinatie met de invoering van een blauwe zone, is de beste optie zo blijkt uit het onderzoek. Dit kost rond de € 186 000,00. Voorwaarde was dat het afschaffen van betaald parkeren jaarlijks maximaal € 100.000,00 mag kosten. Daarom is er een uitzondering gemaakt voor de Vlashofstraat en Wilhelminastraat. De betaalmogelijkheden worden hier wel uitgebreid; een langgekoesterde wens van bezoekers en ondernemers.


Goede basis voor de toekomst

Wethouder Ronald Haverkamp gelooft in de toekomst van het Velpse winkelhart: ”Met de recente vernieuwing van de Rozendaalselaan en Emmastraat is de kwaliteit van de openbare ruimte op een prima niveau. Het afschaffen van betaald parkeren draagt ook weer bij aan de aantrekkelijkheid van het winkelgebied. Ondernemers zijn natuurlijk ook zelf aan zet om het gebied blijvend aantrekkelijk te houden. Kwaliteit, sfeer en diversiteit van winkelaanbod zijn heel bepalend. Wij willen daarbij ondersteunen, bijvoorbeeld door onze bijdrage aan de Bedrijveninvesteringszone.” 


Raad akkkoord: invoering 1 januari 2016

De gemeenteraad neemt in oktober een definitief besluit. Als het wordt aangenomen gaat het nieuwe parkeerregime vanaf 1 januari 2016 gelden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel