Nieuws

Contactloos betalen in alle Q-Park parkeergarages

In 2015 werd de eerste Q-Park parkeergarage in Apeldoorn omgebouwd en voorzien van de methodiek van contactloos betalen. Inmiddels is het contactloos betalen in alle 152 Q-Park parkeergarages mogelijk.

Voordelen

Contactloos wordt volgens de laatste cijfers van de Betaalvereniging steeds populairder in Nederland. “Klanten zien en ervaren de voordelen van contactloos betalen. Zo hoeven ze niet meer in de rij bij een betaalautomaat te staan na een dagje winkelen of een bezoek aan een concert. Met de introductie van contactloos betalen kun je bij de ingang ‘inchecken’ door je betaalpas tegen de kaartlezer aan te houden. Bij terugkomst in de garage rijd je direct naar de uitrit waar je tot een bedrag van 50 euro contactloos kunt afrekenen. Het ‘nieuwe’ betalen van je parkeerkosten is zeer laagdrempelig en heeft ook tot een sterke afname van het aantal cash betalingen in de garage geleid”, aldus algemeen directer van Q- Park Mark van Haasten. 


Veillig

Contactloos betalen is volgens Van Haasten niet alleen praktisch voor automobilisten, maar zorgt het ook voor een toenemende veiligheid doordat er minder cash geld in de garage aanwezig is. Van Haasten : “Van alle betalingen in onze parkeergarages is al 10% contactloos, waarmee we het parkeren en betalen bij onze locaties nog makkelijker en veiliger hebben gemaakt.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel