Nieuws

Nederland staat voor grootste verduurzamingsopgave ooit

Nederland wil klimaatneutraal en circulair zijn in 2050. In de hele bouwkolom is er een steeds groter streven naar CO2-reductie en verlaging van de totale bouwkosten. Dat vraagt om een andere manier van denken en van doen.

Elektrotechnische groothandel Rexel Nederland B.V. ziet drie ontwikkelingen in de markt die elkaar versterken: Circulair, LEAN en Energieneutraal bouwen. Dat geheel noemt Rexel: Het Nieuwe Bouwen.

Verandering is hard nodig 

Om elke schakel in de bouwkolom te inspireren over deze nieuwe manier van bouwen, introduceert Rexel een speciaal platform: www.hetnieuwebouwenvanrexel.nlMet Het Nieuwe Bouwen kan Rexel als verbindende factor een bijdrage leveren aan de verduurzamingsopgave waar we in Nederland gezamenlijk voor staan.

 

Om een circulaire bouwkolom te creëren, werkt Rexel samen met het Urban Mining Collective. De partners in het collectief zijn gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Het Urban Mining Collective werkt samen aan de innovatie die nodig is om circulair bouwen en een circulaire economie mogelijk te maken.

 

Grondstoffen en materialen uit slooppanden worden geschikt gemaakt voor hergebruik. Rexel levert de elektrotechnische materialen vervolgens aan de installateur via een speciaal deel van de webshop. Zo ontstaat er een nieuwe, circulaire bouwkolom. 


Meer informatie: www.hetnieuwebouwenvanrexel.nl

Deel dit artikel