Nieuws

Burgemeester Amsterdam betwijfelt nut parkeergarage Singelgracht

Burgemeester Van der Laan twijfelt aan het nut van een parkeergarage onder de Singelgracht. De voorbereidingen voor het 60 miljoen euro kostende project liggen stil vanwege financieringsproblemen, maar hij ’weet niet’ of de Singelgrachtgarage met 800 plekken bij het Marnixbad nog wel nodig is, is te lezen op www.amsterdamcentraal.nl.

Van der Laan zei dit vrijdag jongstleden tijdens een gesprek met inwoners van West.  Van der Laan toonde veel begrip voor de argumenten van  een buurtbewoonster die betoogde dat de parkeergarage helemaal niet nodig is. Zij wees erop dat de wachtlijsten voor parkeervergunningen flink zijn geslonken na een opschoonactie. Daarbij werden duizenden vergunningen ingetrokken omdat ze onrechtmatig waren. Ook is er volgens haar minder belangstelling voor parkeervergunningen, waarmee ze doelde op het afnemende autobezit onder jongeren en de trend om auto’s te delen. Amsterdam moet een fietsstad zijn, vond ze.


Omstreden garage

Van der Laan: ‘Dit is een heel omstreden garage. Ik weet niet of-ie nog nodig is.’ De voorbereidingen voor de aanbestedingsprocedure en bestemmingsplanprocedure liggen sindsdien stil. ’’Er is inderdaad een financieel probleem,’’ zei Van der Laan. ’’En het is niet gezegd dat de coalitie deze problemen kan oplossen.’’

 

Bron: www.amsterdamcentraal.nl  Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel