Nieuws

Venlo doet drie parkeergarages van de hand

Parkeerbedrijf Q-Park neemt drie parkeergarages over van de gemeente Venlo. Begin 2018 zal de overdracht van de gemeentelijke garages, in totaal goed voor 1595 parkeerplaatsen, plaatsvinden.

Het gaat om de garages Mgr. Nolensplein (760 parkeerplaatsen), Maaswaard (385 parkeerplaatsen) en Roermondsepoort (450 parkeerplaatsen) in het centrum van Venlo.

Aanpassingen

Alle drie de locaties zullen geleidelijk worden aangepast, zodat ze aan de standaarden van Q-Park voldoen: daarbij wordt onder meer nieuwe parkeerapparatuur geplaatst en het aantal betaalmogelijkheden uitgebreid.

Nieuwbouw Roermondsepoort

Gezien de technische staat van de parkeergarage Roermondsepoort, wordt deze waarschijnlijk binnen vijf jaar na overdracht vervangen door een nieuw te realiseren parkeergarage. Roermondsepoort wordt pas gesloopt en vervangen, zodra de nieuwe parkeergarage Arsenaal weer beschikbaar is. In juli werd begonnen met de sloop van deze garage, die plaats moest maken voor nieuwbouw.

Samenwerking

De verkoop van de garages is onderdeel van een samenwerking tussen beide partijen, die moet bijdragen aan “kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en toegankelijkheid voor bewoners, ondernemers en de vele bezoekers van Venlo verder verbeteren”, aldus Stephan Satijn, wethouder Economische Zaken en Kennisinfrastructuur van de gemeente Venlo.

 

Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland, zegt dat de rol van Q-Park als ‘mobiliteitspartner’ hierdoor groter wordt. Zo gaan in de nabije toekomst alle (bij parkeren) betrokken partijen gezamenlijk naar de verbetering van de toegankelijkheid van Venlo kijken. Daarbij staan bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en mobiliteit centraal.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel