Nieuws

Winkelhart klopt weer in voormalig V&D-pand

Het voormalige V&D-pand aan het Buikerslotermeerplein in Amsterdam wordt omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan vijf winkels. Op het dak wordt een tweede verdieping gebouwd die plaats biedt aan een sportcentrum.

Tegelijkertijd biedt de extra etage ruimte voor een terras en een groen dak. Bij de opbouw wordt gebruik gemaakt van een ander soort gevelmateriaal om een duidelijk onderscheid te maken tussen sport- en winkelfunctie. Het ontwerp voor de herinrichting van het oude V&D-pand is gemaakt door Urban Climate Architects in opdracht van Urban Interest.

Uitbreiding met winkels

Door de vernieuwing van het pand worden bestaande winkels uitgebreid, zoals de H&M. Ook nieuwe winkels zoals Lidl en So Low zien kans een vestiging te openen in het centrum. De transformatie zorgt ervoor dat het pand, dat een tijdlang niet in gebruik was, weer een volwaardig onderdeel is van winkelcentrum Boven ’t Y.

 


Urban Climate Architects © 

 

De bestaande constructie van het pand blijft in tact bij het nieuwe ontwerp en er wordt een stalen constructie toegevoegd. Die stalen elementen zullen zowel binnen als buiten goed zichtbaar zijn omdat de nieuwe gevel er als een tweede huid overheen wordt geplaatst.

Ambachtelijke uitstraling

De nieuwe centrale ingang is een van de plekken waar de originele structuur van het pand goed te zien is, omdat er hoge rechthoekige ramen voor worden geplaatst. Onderdeel van de entree is een nieuw trappenhuis waarmee bezoekers naar de winkels in de kelder en op de eerste verdieping kunnen gaan. De stalen draagbalken die hier zichtbaar zullen zijn, zorgen voor een ambachtelijk effect. De twee winkels op de begane grond zijn via de winkelstraat bereikbaar. Hoe de inrichting van de winkels eruit gaat zien, is aan de huurders zelf.

 

Als alles volgens planning verloopt, kan het verbouwde complex omstreeks september 2017 onthuld worden.

Deel dit artikel