Nieuws

6 beelden van een futuristische frisdrankfabriek

Het ontwerp van het Deense architectenbureau BIG is uitgekozen voor de nieuwe vestiging van de bekende frisdrankproducent S.Pellegrino. De futuristische fabriek wordt gebouwd op de plaats van de oorspronkelijke fabriek in het Italiaanse kuuroord San Pellegrino Terme.

Het natuurlijke mineraalwater wordt er al gebotteld sinds 1899. Het voorstel omvat en verbetert de architectuur van de bestaande fabriek en vormt tegelijkertijd een elegante plek waar bezoekers de kracht en de zuiverheid van de omliggende Alpen-natuur kunnen ervaren. Volgens de frisdrankproducent zorgt het 90 miljoen euro kostende project economische, toeristische en sociale voordelen met zich voor de hele regio Lombardije.

Klassieke architectuur

BIG’s ontwerp is een authentieke uitbreiding van de bestaande fabriek uit 1899, als een hommage aan de klassieke elementen van de Italiaanse architectuur en stedenbouw. Het gehele gebouw creëert volgens BIG een omgeving waar productie en consumptie samenkomen, evenals natuur en architectuur en buiten en binnen.

 

Het voorstel kenmerkt zich door een reeks uitbreidende en samentrekkende zuilengalerijen, die ruimtes creëren zoals majestueuze gewelven, bedekte tunnels, bogen en pergola’s die een prachtig uitzicht bieden over de berghellingen van de Alpen. In het midden van de campus komt een gigantische geologische reproductie van de natuurlijke, 30 jaar durende reis die het water van S.Pellegrino maakt om alle benodigde mineralen in zich op te nemen.

Reis van mineraalwater

Het gebouw is ontworpen om de architectuur van de huidige fabriek te benadrukken en te verbeteren en tegelijkertijd een elegante omlijsting te vormen die de bezoekers de kans biedt om zich in te leven in de kracht en de reinheid van het omliggende berglandschap. In het midden van de campus zal een gigantische geologische reproductie van de natuurlijke, 30 jaar durende reis van het watervertonen, waarin het mineralen opneemt en de pure smaak verkrijgt die uniek is aan S.Pellegrino.

Groei

“In plaats van een nieuwe identiteit, stellen wij voor om het complex te laten groeien. Net als mineraalwater ontspruit de nieuwe Pellegrino fabriek uit zijn natuurlijke bron. We hebben de traditionele scheiding tussen de voor- en achterkant van het gebouw uitgewist, zodat er een naadloze continuïteit ontstaat tussen productie en consumptie, tussen voorbereiding en plezier maken”, legt Bjarke Ingels, medeoprichter van BIG uit.

 

Deel dit artikel