Nieuws

HUB Kerkrade afgerond

Met derecente opening van Bibliotheek Kerkrade is de creatie van ‘het bruisende hart van de stad’ afgerond.

Hub Kerkrade, gevestigd in een voormalig winkelcentrum, omvat 5.000 m2 en wordt gebruikt door het theater, de bibliotheek, muziekschool en andere culturele partners. De locatie maakt deel uit van het gerevitaliseerde stadshart. In het oorspronkelijke ontwerp gebruikte de bibliotheek de helft van het pand en werd deze gescheiden van het theater middels een wand. Door alle schotten af te breken ontstond meer ruimte, licht en eveneens een nieuw idee voor de foyer. Van een nagenoeg leeg vertrek fungeert deze nu als gedeelde, multifunctionele verblijfsruimte waar je kunt werken, studeren, of ontmoeten. Het ontwerp van Hub is een co-creatie van international creative guide en architect Aat Vos (design concept, strategie, art directie) en Mars Interieurarchitecten (design, engineering).

Mijnverleden

In de bibliotheekdelen vind je, net als in de rest van het gebouw, allerlei verwijzingen naar het mijnverleden van de regio. Zo is er een donker gedeelte met een verlaagd plafond dat omringd wordt met zwarte mdf boekenkasten met verstelbare blauwstalen legplanken. Op maat gemaakte mijnwerkersliftjes dienen als leescabines en een oldtimer leent zich perfect als ontvangstruimte voor groepen.

Deel dit artikel