Nieuws

Cyberaanval treft twintigtal parkeergarages

Parkeerexploitant Q-Park is het slachtoffer geworden van een wereldwijde cyberaanval. Daardoor moesten op ongeveer 20 van de 262 locaties van de parkeerbeheerder slagbomen handmatig opengedaan worden en functioneerden betaalautomaten niet meer. In deze parkeergarages wordt de software momenteel geüpdatet, gereset of vervangen.

Wereldwijd verspreidde de randsomeware-aanval zich afgelopen weekend onder meer dan 150 landen, aldus persvoorlichter Sarah Hoogstraten. Q-Park is het eerste grote bedrijf, waarvan bekend, dat in Nederland slachtoffer is getroffen van de aanval.

Preventieve controles

De meeste locaties die Q-Park beheert werden niet getroffen door de aanval, maar sommigen van hen worden wel correctief en preventief gecontroleerd. “We kunnen zo’n wereldwijde aanval helaas niet voorspellen, dus is het zaak om het probleem zo goed mogelijk op te lossen”, aldus Hoogstraten.

Ondersteuning aan klanten

Het is nog niet bekend wanneer de parkeerautomaten in de parkeergarages weer functioneren. “Q-Park doet er alles aan om de problemen zo spoedig mogelijk op te lossen, sinds het weekend zijn er geen nieuwe locaties bijgekomen. Q-Park streeft ernaar dat haar klanten minimale hinder ondervinden van deze aanval. Indien klanten vragen hebben op getroffen locaties wordt men, door middel van de informatieknop, lokaal door onze Q-Park Control Room te woord gestaan”, zegt de persvoorlichter.

 

Bovendien komt het bedrijf onder andere Q-Park SmartCard-gebruikers, die afgelopen weekend geparkeerd stonden, tegemoet. “Als je auto afgelopen weekend geparkeerd stond in een getroffen locatie, dan wordt dat tariefloos uitgeboekt”, vertelt Hoogstraten.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel