Nieuws

Kantoortransformatie: 446 prefab badkamers in nieuw hotel

De Amro-toren aan de A10 in Amsterdam West is getransformeerd tot het viersterren Ramada Apollo Hotel en de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague. Ruim 39.000 vierkante meter leegstaande kantoorvloeren zijn geschikt gemaakt voor nieuwe functies.

In de 18 lagen hoge toren zijn 446 hotelkamers, 8 conferentiezalen en een restaurant gevestigd. Het gebouw is een ontwerp van architect Piet Zanstra. ZZDP architecten maakte het transformatie-ontwerp.

 

Prefab badkamers

Alle hotelkamers zijn voorzien van prefab badkamers van Portisa. Uitgevoerd met grote keramische tegels, corian wasbak en toiletreservoir uit één stuk en een glazen douchewand zijn in de fabriek meer dan 400 identieke exemplaren geproduceerd. Met alle voordelen van prefabricage: snellere bouwtijd, betere kwaliteit, minder bouwactiviteit op locatie en een forse kostenbesparing.

 

De badkamers zijn opgebouwd uit een stalen vloerplaat met een dunne betonnen bovenlaag. De wanden en plafonds zijn een combi van stalen profielen met een dunne staalplaat aan de binnenzijde, een buitenzijde van gelaagde gipsbeplating om de vereiste brandwerendheid en geluidsisolatie te bereiken. Aan de buitenkant bevinden zich de leidingen, die zijn aangesloten op de leidingschachten. Na het plaatsen en aansluiten van de units zijn de wanden gesloten gemaakt en afgewerkt. Via luiken boven het plafond in de gangzone en in de badkamer zijn de installatie en de afsluiters bereikbaar.

 

De badkamers zijn in zeecontainers naar de verdiepingen gehesen. Op elke verdieping is een ‘softspot’ gecreëerd voor transport van de badkamers het gebouw in.

Deel dit artikel