Nieuws

Heilige huisjes

Nico Beun, programmamanager van InnovatieNetwerk, spreekt tijdens de plenaire aftrap op de Nationale Parkeerdag op 17 juni in Zwolle. Beun wil de parkeerwereld een spiegel voor houden, trapt tegen heilige huisjes. “Dat zal soms ongemakkelijk voelen”, geeft deze grensverleggende innovator aan. Een ding is zeker; de keynote speaker vertelt een prikkelend en inspirerend verhaal.

Nationale Parkeerdag

Op dinsdag 17 juni 2014 organiseert Acquire Publishing de Nationale Parkeerdag 2014. Het ontmoetingspunt voor parkeerprofessionals én iedereen die vanuit verkeer, ruimte, vastgoed, bouw en economie te maken heeft met parkeergerelateerde vraagstukken.


Garage bouwen? Waarom?

Tijdens de plenaire opening gaat keynote speaker Nico Beun in op de tijdelijkheid der dingen. “De huidige tijd waarin wij leven stelt ons voor uitdagende vraagstukken. We weten bijvoorbeeld dat we op korte termijn veel woonruimte voor jongeren nodig hebben. We realiseren ons ook dat die behoefte over 20 jaar weer anders zal zijn. Een demografisch gegeven. Toch bouwen we vaak voor de lange termijn; een gebouw staat er veelal over 50 jaar nog. Dat kan anders; we moeten ons meer richten op de tijdelijkheid der dingen.” Nico Beun, programmamanager van InnovatieNetwerk, houdt u graag een spiegel voor. Wat kan de parkeerwereld leren van deze grensverleggende innovator?


“Het zal soms ongemakkelijk voelen”, geeft Beun aan. “Mensen vinden het veelal niet leuk een spiegel voor gehouden te krijgen.” Beun schopt tegen heilige huisjes aan. Waarom bouw je nog een parkeergarage in en langs de rand van het centrum? Heb jij die over 20 of 50 jaar nog nodig? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en autobezit? Termen als ‘bezit van mobiliteit’ of de zelfrijdende (elektrische) auto komen steeds vaker naar voren. Moeten we niet op die trends inspelen? Of doen we of onze neus bloedt en kijken we de andere kant op?


Nico Beun neemt u mee in de wereld van de tijdelijkheid. Hij laat u zien wat er in andere beroepenvelden speelt en trekt die ervaring door naar de parkeerwereld. Prikkelend, inspirerend en soms ook even ongemakkelijk en confronterend. Met uiteraard ruimte voor discussie.


Klik hier voor meer
informatie over de Nationale ParkeerdagDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel