Nieuws

Leegstaand kantoorgebouw in Arnhem wordt hotel

Na jaren leegstand krijgt het kantoorgebouw aan de Nieuwe Oeverstraat 50 in debinnenstad van Arnhem een nieuw leven. 4.500 m2 kantooroppervlak werd inopdracht van Dutch Hotel Partners/TVHG omgebouwd tot een eigentijds hotelmet lobby, lounge, bar, ontbijtruimte en 123 kamers. Mulderblauw architectennam zowel het bouwtechnisch ontwerp als het interieurontwerp van het hotelvoor zijn rekening.


Kenniscluster 

Na een bouwtijd van slechts zeven maanden kunnen per 11 april de eerste kamers gereserveerd worden in Holiday Inn Express Arnhem.  Het hotel komt op een ideaal moment om bij te dragen aan het doel van de gemeente om het gebied rondom het nieuwe Kenniscluster op te waarderen. Het Kenniscluster is een verzameling van culturele publiektoegankelijke instanties onder  één dak en ligt direct tegenover het hotel.

Blauwe puien

De gedateerde kantooruitstraling is getransformeerd naar dat van een bruisend  hotel. Door het verwijderen van de bestaande luifel komt de dubbelhoge entree tot  haar recht. Het kleuren van de bestaande blauwe puien, het vervangen van de oude  trappenhuizen en het toevoegen van vlaggen, verlichting en signage dragen bij aan  de nieuwe uitstraling.

Modestad

De publieke ruimte is ontworpen als één doorlopende ruimte waarin de lobby,  lounge, bar en ontbijtruimte ieder een eigen sfeer hebben maar tegelijkertijd altijd  onderdeel van het geheel blijven. De vormgeving van het interieur refereert subtiel  naar de modestad Arnhem door de keuze voor kleurrijke behangdessins en  uitgesproken meubels met theatrale stofferingen.

Transformatie

In de afgelopen twee jaar transformeerde Mulderblauw architecten vijf bestaande  kantoorpanden tot hotels in onder andere Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht en Den Haag. Binnen nu en een jaar staan ook opleveringen van herbestemmingsprojecten  in Amsterdam, Rotterdam, Hoofddorp en Almere op de agenda.

Deel dit artikel